Hjemmelavet knivholder af træ.

Hjem.

    Pernille Spurgte mig om ikke jeg ville lave en magnetisk knivholder af træ til hende. Det mente jeg nu nok at jeg kunne klare. Det første jeg gjorde, efter at have overvejet det overvejende design, var at indkøbe 20 Stk neodymmagneter i dimensionerne 40x10x5mm. Herefter lod jeg min fantasi få frit løb. Resultatet kan ses i den følgende billedserie.

 

 

 

 

 

Efter at have fræst de 8 dele knivholderen trædele består af satte jeg det provisorisk sammen og jeg syntes det ser rimeligt fedt ud !!

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

Jeg tænkte at der måske ville blive brug for en ankerplade til magneterne, hvis de ikke kunne holde en kniv oppe med rimelig kraft. Derfor fræste jeg det store område fri.
Det viste sig senere at være helt overflødigt.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Her er det første spor til magneterne ved at blive fræst.

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 

 

Da min fræser ikke er stor nok til at lave sporene i hele deres længde, blev jeg nødt til at lave det i 2 omgange, hvor jeg vender emnet 180 grader imellem hver fræsning.

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Her rettes emnet op så det er helt parallelt med fræserens Y-akse. Dette er meget vigtigt for at de 2 halvdele af sporene mødes ordentligt på midten.

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

Emnet er fræst færdig og klar til at få monteret neodymmagneterne .

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Her ses de 2 første magneter monteret i sporene.

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Her er alle magneterne monteret. Da de er monteret så alle ens poler vender den samme vej har de en helt ekstrem frastødning på hinanden. For at det hele ikke skal eksplodere bruger jeg en magnetisk plade (fukssvansen) til at holde sammen på det hele mens epoxylimen hærder.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Da det ser ud til at den hurtigttørrende epoxy ikke hærder ordentligt sætter jeg en plade i hvor ankerpladen ellers skulle have sat. Ved nærmere eftertanke overflødiggører den at alle magneterne er limet fast med epoxylim.

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

Her ses det hele spændt sammen mens limen hærder.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Det færdige resultat. Pernille skal nok blive glad for den :)

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

Efter Pernilles ønske har jeg sat en lille forsænket messingplade ind, så hun kan se hvem der var der lavede den, hvis hun skulle gå hen og glemme det.....
Det er for øvrigt mit første forsøg med at gravere.

 

 

 

 

 


 


 

 

Hjem.