Min Gaui 500x.

Hjem.

Efter at være blevet klubløs er jeg begyndt at flyve et sted, hvor der gror meget højt korn om sommeren. En dag gik helikopteren i stykker godt 20m ude i marken og faldt ned. Selv om det så tæt på, så havde jeg faktisk svært ved at finde den. Min gode ven Jens havde på nogenlunde det tidspunkt en Gaui 500x med en Gaui GU-INS controller til salg med GPS. Der sad endvidere et lille FlyCam One III med videodownlink på. Min tanke var så, at jeg kunne finde den nedstyrtede helikopter ved hjælp af denne anordning.

Da Gaui'en har en indbygget anordning til at stabilisere et kamera blev jeg da nødt til at have sådan et også! Da jeg gerne ville have mit eget kamera med samtidigt med FlyCam'et var jeg tvunget til at konstruere det selv, hvis jeg ikke ville af med en mindre formue.

 

 

 

 

 

 

 

Da jag havde besluttet mig for at lave det i 2mm kulfiber besluttede jeg at lave det hele i træ, for at jeg ikke skulle få en grim overraskelse til sidst og spilde en masse penge på kulfiber der ikke passede sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da den jeg havde lavet i træ virkede fuldstændigt tilfredsstillende, lavede jeg det i kulfiber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan kom det til at se ud færdigt. Læg mærke til "videostationen", der er sat fast oven på senderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Og set fra en lidt anden vinkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Desværre viste det sig, at det kamera jeg brugte ikke var egnet til det. Videoerne var fulde af vibrationer. En professionel fotograf jeg kender mente, ligesom mig selv, at det var billedstabilliseringssystemet, der ikke kunne tåle de højfrekvente vibrationer, der er i sådan en multirotor. Resultatet blev, at jeg indkøbte et "GoPro" kamera, en FPV-sender og modtager, samt en 7-tommer skærm til at sætte på min sender, så jeg kunne se det dronen "ser".

 

 

 

 

 

 

 

Sådan blev resultatet. Jeg valgte at flytte kameraet frem, så benene ikke er i vejen for videooptagelsen. Det gjorde de nemlig, når kameraet sad i midten. Balancen blev bevaret ved at flytte batteriet bagud. Stikket i siden af kameraet er til videosignalet til FPV-senderen.

Denne konfiguration virkede faktisk udmærket.
Her er en video, hvor det er GAUI GU-INS, der styrer dronen og kameraet. Gimbalfunktionen i GU-INS er helt fænomenal god. Den blev dog taget inden jeg flyttede kameraet frem.
Se videoen Her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På et tidspunkt fik jeg lyst til at prøve en NAZA med GPS. Jeg må sige at den styrer dronen en anelse bedre end en Gaui GU-INS, men styringen til gimbalen er ikke lige så præcis.
Her er en video med NAZA med GPS og kameraet flyttet frem, så benene ikke kommer i vejen på videoen.
Se videoen Her.

 

 

 

 

 

 

 

Hjem.